VÅRAS DET FÖR RINDÖ BRYGGA?

Våren kanske inte spirar så märkbart när snön just idag ligger vit och havsvindarna ilar runt knutarna. Men efter snösmockan när många samlades för att skotta fram gångar och bilar ur nästan meterhög snö, kommer nu det högst ombytliga vårvädret, ömsom sol, ömsom regn eller snö. Tack alla som svettades vid skyfflarna!  

Men iskylan i form av en tuffare ekonomisk omvärld håller tyvärr i sig.

Räntor har stigit just när vi behöver lägga om lån för fastigheten. Det har fått till följd att våra kostnader ökat ganska rejält och vi, liksom många andra BRF i liknande situation, tvingas höja avgifterna.

Genom företaget Räntekollen, som styrelsen anlitat för att konkurrensutsätta våra nya fastighetslån, har vi nu fått bästa möjliga ränta i Danske Bank. Vi har valt att lägga om till tre lån med olika förfallodatum och löptid, för att optimera vår flexibilitet och möjlighet att sänka avgifter när möjlighet ges i ränteläget.

En annan händelse som också påverkar vårt boende är den femårsbesiktning som nyligen utförts av oberoende besiktningsmän, som godkänts av både Brabo och oss. Flera styrelser och ledamöter har med stort tålamod och hårt arbete länge arbetat med frågan om kallras och kyliga lägenheter. Besiktningsmännen ansåg att värme/ventilation bör utredas vidare och åtgärdas. Det är ett fall framåt, och vi fortsätter att bevaka och driva frågan framåt.

Framtida besparingsåtgärder är ett nyligen påbörjat projekt och vi utreder nu möjligheter att kunna få billigare el och energi och att möjligen själva kunna styra vårt elsystem.

Som ni kanske märkt så har vi nu också gjort en ändring i styrelsen. Eftersom vår ordförande Leif Löwinder kommer att flytta i slutet av april har han avgått som ordförande och ersatts av mig, som varit vice ordförande. Tack för dina insatser, Leif! Patrik Sandell blir ordinarie ledamot och vice ordförande. 

Lars-Ola Nordqvist, Ordförande BRF Rindö Brygga 1